28 Eylül 2009 Pazartesi

Yusuf'un öğle yemeği

Yusuf malum ilkokula başladı. okulu ise tam gün. sabah kahvaltısının ardından - gerçi midesi sabahları ne pişirirsem almıyor, ayılıp yiyebilmesi için onu erkenden kaldırmak da işe yaramıyor,- ona okulu için teferruatlı bir beslenme hazırlamam gerekiyor. uzun tenefüs kahvaltısı için bir meyve ve süt. Öğle paydosu içinse...? İşte burada sıkıntı başladı. Bir gün peynirli krepler yaptım. Başka bir gün minik tost ekmeklerine dört çeşit farklı tost. Başka bir gün kereviz salatası ve tost. Sonra sigara böreği... ama tıkandım. bu menüye baştan sarmak da istemiyorum. aklıma nescafe termoslarının içineçorba koymak geldi. acaba dökülür mü?

6 yorum:

  1. biz ilkokula giderken peynir zeytin gotururduk. bilemedin yumurta. tabi meyva da olurdu beslenme cantamizda. gayet de guzel doyar kosup oynardik. sonra annecigimiz eve donunce bize bol bol sebzeli etli ev yemekleri yedirirdi. bu sekilde gunluk almamiz gereken besinleri aliyorduk sanirim. sen de boyle yapabilirsin. ben boyle yapmayi dusunuyorum sahsen. gunde bir ogun sebze, bir miktar protein et olsun yumurta olsun, bir meyva ve kahvaltiliklar yetmez mi, ha yetmez mi bir cocuga?

    YanıtlaSil
  2. kantinden de dido alsin tenefuste :)

    YanıtlaSil
  3. :) Ya peynir zeytin koyacağım da, milletin beslenmesine özenir diye korkuyorum. Zira veliler evde tüm enerjilerini beslenmeye harcıyor sanırım. (gerçi bizim oğlanın öyle milletin beslenmesine sulanacak iştahı yok da)neyse ben de olayı bu aralar evden yemek koymakta buldum. Karnıbaharı yedi lakin türlü geri geldi. didoya gelince salak kantinde dido yok. bizimki harçlığını kendine ve arkadaşlarına vampir diş ve vampir dil almaya harcamış.

    YanıtlaSil
  4. okulda yemek çıkmıyor mu kuzum?

    YanıtlaSil